Naturskolan

 

Under en dag förra veckan var eleverna ute på naturskolan i Sigtuna i ett projekt som löper fram till december 2016. Just denna dag träffade vi Janne som arbetar på naturskolan. Han tog med oss på en promenad i omgivningarna kring Rävsta. Med oss hade vi en studiehandledare som översatte.

Vi gick genom hagar av fornlämningar, vikingagravar och spår av boningshus. Vi fortsatte genom skogen, eleverna lärde sig nya ord som tall, gran, ek, björk, och visade varandra ätliga växter. I Filippinerna äter man en del av ormbunken.  Några smakade på granskott.

Eleverna fick sedan laga en linssoppa på stormkök. Några ingredienserna var nya, som fänkål. Soppan puttrade, bröd bakades över öppen eld.  Maten smakade gott och alla elever trivdes. Vi längtar redan till nästa gång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *