Allas lika värde


Eleverna från röd grupp deltar i ett berättarprojekt om identitet och språk.

De fick träffa dramapedagogen Johan Teadorsson på Valsta bibliotek och han hade en workshop med eleverna. Till workshopen hade eleverna fått ta med sig en sak, som de skulle berätta om och skriva en text till.
Några av dem berättade utifrån ett fotografi, andra en teckning, ett föremål eller en bild. Några hade med sig speciella saker som färdats från sitt hemland till Sverige.
Denna workshop med förberedelseklasserna kommer sedan att mynna ut i en berättarföreställning i januari 2016. Det kommer även finnas en utställning på Märsta bibliotek som visas för allmänheten.

33 thoughts on “Allas lika värde”

  1. Hej Mr Mohamed
   Hur är med dig?

   Vad hade du gjort på bibliotek?
   Hade du en kul tid eller det var jättedålig ?
   Jag väntar svart på dig
   Hej då bror.

   ____________???____________

 1. Vi gick till biblioteket där träffade vi nya människor, vi berättade varans favorit sak och det gick bra. Jag tyckte att det var spännande och roligt. Vi lekte många olika lek, vi skrattade och det var väldigt kul. Jag vill göra det igen.

 2. Hej
  Mitt namn är Sakariye och nu jag ska prata om bibliotek och vad jag gjorde i går.

  I går var jättespännande dag for att jag hade en kul tid såväl som jag stod
  Framför nya människor och visade mitt intresse
  Jag tror det var allt kul och jättebra
  Jag presenterade mig och min dröm för framtiden
  En mycket roligt man var också där som fick mig att skratta
  Han berättade historia som om en liten flicka och monster.
  Jag sa till dem min dröm för framtiden är bara att vara en bra fotbollspelare precis som Ibrahimovic.

 3. vi prata om favorit grej och skratta och spela litte och vi lyssnade till berättelsen var en rolig och bra , jag tycker om att rita . och jag pratade om min skrivböcker . det finns teckningeni min böcker . jag var inte rädd när jag pratade , och jag vill göra det igen . Jag tror att lyssna på berättelsen är bäst .

  1. hej doaa du har skrivit bra text och berättade vad har du gjorde och jag tycker det är jättebra men nu har jag frågor

   Var hade varit när du pratade vad du tycker om?
   Vem har du berättade till?
   Vad är roligt ?
   Vad spelade ni?
   Vilken berättalsen lyssnade ni?

   1. 1 – de är bra
    2 – till ni
    3- när Johan skratt och pratat de var rolig
    4- vi spelade spelet hem , och den person som har svart hår byta blats
    5- till Johan

 4. Vi har gick till valsta bibliotek. Jag tyckte Det var roligt för att vi har lekte så mycket och det var jätte spännande att gå och visa vad du tycker om för alla. Johan var roligt. Han berättade en saga till oss. Sagan var spännande och den var jättebra. Jag har pratat om min favorit sak och det var England fotbollslag som heter man utd och tränare heter Louis van gaal. Jag har visat en bild på man utd. Roligaste sak hände på rasten och det var att spela en schack mot sakariye för att jag har vunnit på den. Efter resten frågade vi honom frågor och han har svarat på alla. Han så att han borde is Sverige från 1991 och han har berättat om sin familj. Han så att han har 3 barn som är flickor och en kvinna. Sedan blev klockan så mycket och det var slutat men före vi slutat tog bilder på oss och var hade vi för sak. Sen slutat vi och har tillbakad till skolan för att äta lunch. Jag vill göra det igen för att det är jätte roligt att vara i biblioteket med mina klasskamrater och och leka . Jag vet inte om det var den roligaste dagen i skolan den här terminen men den var en jätte rolig dag och jag har skrattat mycket.

 5. Vi var på Valsta biblioteket . Vi träffade Johan .Han läste en bok för oss

  Och spelade gitarr. Jag förstod inte mycket för att jag kan inte svenska. Jag har inte bott i sverige länge men dit var bra.

 6. jag tyckte bra och kul.?
  jag inte rädd.jag är mycket brave.?
  jag vill göra det igen men senare.?

  ???————Vahid————???

 7. Vi gick till biblioteket och träffade dramapedagogen Johan teadorsson. Vi skulle ta med sig en sak som vi skulle berätta om och skriva en text till.
  Det var bra och roligt. Vi lekte tillsammans med en lek Som var spännande.

 8. Jag har inte varit i biblioteket för att jag var tröttoch stannade hemma. Men mina kompisar var där och jag vill vara med de nästa gång.

 9. Jag var inte där, men min kompis så till mig att var roligt.
  Jag kan se på bilden att de är glada. Jag var inte där för att jag hade möte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *