Tecknad film/Animerad film

Tisdagen den 21 april var vi, Fbk 4-6, på biblioteket i Märsta centrum. Där fick eleverna en mycket intressant och spännande upplevelse! Under Erik Hedmans handledning fick eleverna lära sig hur man på ett ”enkelt sätt”, med hjälp av den digitala tekniken, kan göra animerade filmer. Eleverna fick diskutera och komma överens om idéer till ”manus” (berättelser) och därefter utifrån sin egen fantasi rita bilder. Sedan fortsatte de arbeta vidare så att bilderna blev rörliga och utvtecklades till tecknad film med musik i bakgrunden! Det var ett roligt experiment med ljus och bild! Animationen fascinerade eleverna! Det var stor glädje bland eleverna efter att ha lyckats skapa egna animerade filmer!
Dessa ”filmer” kommer att visas på bibliotekets Vernissage på tisdagen den 19 maj.
På slutet, efter att ha blivit klar med animeringen, hann de även lära sig klippa roliga pappersmasker också.
Här kommer några bilder från dagen:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *