Jämförelse mellan idrott i Sverige och Afganistan.

Hej,jag heter Bismillah jag kommer från Afghanistan och jag har varit i Sverige för 8 månader .

Jag vill skriva en text om idrott och motion och varför människorna tycker mycket om och vilken fördel har idrott och motion mot människans kroppen? Jag vill också jämföra att vad man göra i idrotts lektion i Afghanistans skolor och hur eller på vilket sätt man göra i Sveriges skolor, vilken är bästa ?

Alla veta att idrott är väldigt viktigt sak att alla människor behöver den för friska av kroppen . Det finns många olika motioner att man kan göra t-ex fotboll ,basket, springa,simma,cykla och många andra som man kan göra , de alla är anordning av friska . När man utöva eller träna nån motion så de blir trötta men i verkligheten de blir friska och starka så i enkelt de blir inte sjuk . Det finns många olika enkel motioner som man kan träna själv hemma eller nån annat plats när man får period. Alla människorna tycker mycket om idrott därför att det bra för hälsa och det har mycket fördel för kroppen och hjärta. Egentligen jag också tycker mycket om motion och idrott . Ibland jag springa i skogen också . Jag spela fotboll i Märsta IK lag ,men har går i Märsta IK lag för en månad eftersom jag tycker mycket om fotboll och springa .
En gång före året i september det var en spring tävling i Uppsala sedan jag vann i 8 kilometer från 15 deltagare och jag har fått medalj . Men ibland jag utöva i hemma nån enkel motion själv också.

I Afghanistans skolor också ibland eleverna har Idrotts lektion och de träna t-ex fotboll , volleyboll och Etc ,men inte så ordentligt det betyder att de bryr sig inte på det !! Därför att tyvärr där finns inte så många möjligheter som Sverige eller andra landet att de träna med. Och bryr sig på idrotts lektion också . Även där finns några som kan inte gå i skolan därför att de har mycket problem i deras liv t – ex ekonomis problem eller nån annan problem . Där finns många barn som kan inte gå i skolan därför att de måste jobba och tjäna pengar för deras familj eftersom de har ingen någon som hämta mat eller köpa kläder etc för de .

Ni veta att där finns inte fred och hela tiden där finns krig och deras mammor och pappor eller bror alla dog och bli tvungen att jobba eller tigga och bli ansvar av deras familj , den här är anledning .ett viktigt sak att sin regeringen har mycket ekonomis problem och de kan inte göra gratis t- ex en fotbollsplan eller klubb eller nån annat idrotts platsar i varje stad som Sverige, att människorna kunna använda.

I Sverige finns mycket möjligheter special för idrott t-ex man göra som man vill eller man kan vara i framtiden som man vill
Regeringen också kan göra fotbollsplan eller nån idrotts platsar i varje stad , de tillhandahålla möjlighet i skolor och stader att människor kunna använda det betyder att regeringen stödja alla människor och här finns många fotbolls lag , basket bolls lag,amerikansk fotbolls lag och etc som man kan delta i.

Här finns fred jag tror att det jätte viktigt sak som alla behöver det och utvecklas med. Men alla progression tillhör till fred. Jag går i Valstaskolan FBK klass vi har många ämnen inkluderar idrott två gångar per vecka en gång på måndagar och en gång på fredagar. I idrotts lektion vi träna många olika motioner och fotboll,basket,innebandy,
pingis,hopprep,skridskor,dansa bugg,badminton,hoppa på bänkar,hoppa på hinderbana,plintar och springa de alla saker som vi träna på idrotts lektioner sväng för sväng med hjälp av våras läraren som heter Steffan och Carin .

Det jätteroligt och spännande för mig att vi har idrotts lektion också i skolan . Jag tycker mycket om idrott och motion och jag vill att vi skulle ha många gångar idrotts lektion per vecka i skolan. I slutligen jag vill tacka från våras snälla läraren som är Steffan och Carin som de hjälpa mycket oss. TACK så mycket !!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *