Jämförelse av idrott i Sverige och Kongo

Hej ,jag heter Blessing jag går i 9fbk Valstaskolan jag kommer ifrån Kongo-Kinshasa och jag vill prata om idrott här i Sverige och mitt land .

Först jag får förklara vad är Idrott: idrott, sammanfattande benämning på skilda slag av kroppsövningar .En inom idrottsrörelsen fastlagd definition är ”fysik aktivitet ”som människor utför för att få motion och rekreation .Idrott är inte vetenskap men en disciplin vem hjälp integrerad utveckling .

Andra jämför : vi jobbar nästan samma men elever ta inte viktiga som här , jag tog viktiga därför att jag vet betydelse .i Sverige vi jobbar med alla sporter men där bara basket,fotboll,freesbe,dansa och fysik men här jag lära sig många att simma,att spela badminton,skridskor.
I Sverige det viktiga för att alla får simma för att får betyg men ,det finns inte simma på idrott.här alla kämpa för att få betyg inte där ,det om du vill eleverna bryr inte sig.Jag tror att det väldigt skillnad ,eleverna läsa orientering på idrott men där kanske på geografi .Grej har också vi har olika årstider och socialt ,där vi betala pengar för studera i en bra skolan och hitta bra material på idrott men här alla skolor är samma och bra .där vi har material men det inte samma .

Nar vi hade börjat skolan vi sprang för att läraren kolla på kondition fysik av varje elev eftersom vi är inte samma .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *