Studiebesök, fbk gröna gruppen

Idag, onsdag 22 okt, har vi varit på studiebesök på frukt- och grönsaksavdelning på Willys i Märsta centrum. Vi hade arbetat med dessa i klassrummet tidigare, pratat om olika varors vikt, pris/kostar, köpa/betala mm. Idag promenerade vi till affären, besökte avdelningen och ”studerade” i praktiken. Eleverna tog med sig skrivbok och penna. De var väldigt intresserade och försökte läsa på skyltar och skriva ner så mycket de kunde. På väg ut fick de syn på ”Halloween sakerna” och ville gärna få ”prova” lite på de ”läskiga ansikten”.

Efter att ha besökt frukt och grönt passade vi på att besöka även biblioteket. Några läste böcker, några spelade schack och några tittade på stora bilderböcker. Vi tog också med oss information om flera spännande aktiviteter på biblioteket.

Innan vi gick in på Willys hann vi också besöka ”Miljöstationen” som är precis utanför, och prata om hur man kan sortera och slänga saker ”rätt” och därmed bidra till bättre miljö.

På eftermiddagen fick eleverna ”testa” minnet och försöka skriva ner det de kom ihåg från studiebesöket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *