FBK 4-6:an blåa gruppen har skrivit en gemensam text, om sin utflykt till Billby.

Billby med skolan

I torsdags åkte vi buss till Billby klockan 8:15. Vi åkte med klassen, Charlie och Susanne. På bussen pratade jag med mina kompisar och lekte lekar. Vi åkte buss ungefär 30 minuter.

Först klev vi av bussen och hämtade våra väskor. Sedan gick vi in till stallet. Vi hälsade på hästarna och tog kort på hästarna.

Sedan gick vi upp till lilla röda huset och åt frukost. Vi åt smörgås och drack varm choklad. Det var jättegott.

Efter frukosten/lunchen gick några i gruppen till stallet. Vi borstade och klappade hästen. Vi städade i stallet och red på varsin häst i skogen. Matas ramlade av sin häst. Det gjorde ont. Det var roligt att rida, men inte städa.

Därefter gick vi till lilla röda huset. Laura stekte köttbullar. Doaa, Kingsley och Zeeshan rensade svart Trumpet. Nuseiba kokade makaroner. Damawite och Patrichia skar tomater, sallad, lök och gurka. Danawite och Nuseiba blandade också saft. När alla blev klara åt vi mat. Det var gott.

När vi blev klara med maten plockade vi undan, alla diskade sin tallrik, sina bestick och sitt glas. Sedan lekte och dansade vi i rummet.

Efter frukosten/lunchen promenerade vi till skogen. Det var kallt och regnigt. Vi plockade mycket svamp, vi plockade en sort som heter svart trumpet. Vi smakade på myror, de smakade citron. Vi smakade även på nypon. Munnen blev torr av dem. När vi gick till skogen såg vi två fjärinslarver och en snigel. De var fina.

Till slut kom bussen klockan 14:05. Vi var trötta. Vi åkte hem med bussen och var utanför skolan 14:30. Billby var roligt.

FBK 4-6:an Blåa gruppen och Marie

Här nedan kommer ett urval av bilder från elevernas dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *