Internationella Modersmålsdagen

Internationella Modersmålsdagen

21 februari är Internationella modersmålsdagen. Vi arbetade med våra hemländer i flera dagar. Det var lite svårt. Den 21 – februari hade vi redovisat våra arbeten. Jag redovisade om Polen ( Mitt Hemland ). De som kommer från Somalia redovisade tillsammans. De heter Hassan, Abdirahman, Abdi, Yahya, Ilhan och Amal. Andra kamrater berättade om sina länder och det var t.ex. Grekland, Nigeria, Kina, Spanien och Egypten. När alla klar att redovisa, vi samlade i klassrummet kl. 12.00 och åt vi bullar, tårta och mycket bra kakor och drack saft. Några mina kompisar hade tagit kakor och andra bakelser från sina hemländer. Sedan fick vi smaka på de goda bakelserna. De var mycket god. Vi fick lära oss namnen på olika bakelser t.ex. Kex, kakor, tårta, bullar och annan bakelse. Det var jätte trevlig. Kl. 13.00 gick vi hem.

Filip

 

 

 

 

3 thoughts on “Internationella Modersmålsdagen”

  1. Nu har jag läst många inlägg från 4-6. Så duktiga många har blivit på att blogga om era skoldagar och lovdagar. På Maries lektion når ni startade med att berätta vad ni redan kan om religion, var intressant att höra och läsa om. Bra också att det går lättare att lära sig till läxförhör!!! Fortsätt att bara bli bättre och bättre. Kramar / B.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *