Hej Sverige!

Den här bloggen kommer att skrivas av elever i förberedelseklasserna på Valstaskolan i Sigtuna kommun.

Eleverna kommer här att få möjlighet att skriva om det som ligger dem själva närmast hjärtat, de ska ha inflytande och känna sig delaktiga. Självklart kommer vi pedagoger leda det pedagogiska arbetet runt bloggen.

Vi vill att bloggen ska kittla lusten till att läsa, skriva och prata svenska. Bloggen ska bidra till att göra det lustfyllt att utveckla och stärka språket.

Förberedelseklasserna har idag 30 elever i åk. 4-9 som kommer från olika delar av världen. De har olika skolbakgrund, från flera år i skolan till mycket sporadisk skolgång. De har med sig olika erfarenheter och de kommer från vitt skilda livssituationer. Helt enkelt barn och tonåringar som ser Sverige med nya ögon och som vill dela med sig av sina intryck och det som de är stolta över!

I vår blogg säger vi Hej Sverige!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *